ce-si doresc femeile ?

Pe oricare barbat ai intreba, iti va spune ca e cea mai grea intrebare. M-am amuzat copios aseara, urmarind la Sinteza Zilei lui M.Gadea o dezbatere despre "ce-si doresc femeile ?". Toti cei prezenti, barbati desigur, cu M. Badea si M. Radu capete de afis, si-au dat cu parerea in fel si chip. Ba ca siguranta si incredere, ba ca bani sau nopti de amor, ba s-au scarpinat in cap cu neputinta.

Pentru ca m-a interesat subiectul din frageda tinerete, iar viata mi-a oferit nenumarate posibilitati de a testa dorintele femeilor, imi voi spune, timid, parerea. :)

Am pus intrebarea multor femei. O vreme am fost deceptionat, crezand ca nicio femeie nu se incadreaza in standardele mele. De aici, pana sa cred ca toate femeile sunt proaste mai era doar un pas. :) Nu zambiti, stiu o gramada de barbati care cred cu convingere asta.
Totusi, nu puteam sa ma impac cu perspectiva de a ramane singur, si am inceput sa intorc problema pe toate fetele.

Un tip mai destept decat mine mi-a spus odata o chestie mareata: "Cea mai mare greseala pe care o poate face un barbat, e sa intrebe o femeie, ce-si doreste ... E ca si cum ai incerca sa prezici un cutremur". Si imi dadea ca exemplu o femeie care intra cu masina intr-o intersectie. "Stii cand se gandeste incotro s-o ia ? Exact in mijlocul intersectiei !" :))
Cu ani in urma circulase si un banc pe tema cu pricina. Cica un pescar prinde intr-o zi pestisorul de aur. Acesta il roaga sa-i dea drumul, in schimbul a doua dorinte. Omul se gandeste si graieste : "Pestisorule fermecat, vreau o autostrada de aici pana in Hawai". Pestisorul cade pe ganduri si ii zice: "Pescarule, ce-mi ceri tu imi depaseste puterile. Mai pune-ti o dorinta si poate ti-o voi putea implini.". "Pestisorule, vreau sa inteleg femeia !". Pestisorul se gandeste, si iar se gandeste, dupa care il intreaba: "Cu cate benzi zici ca vrei autostrada ?". :))

Deci, ce-si doresc femeile ?
Femeile isi doresc de fiecare data altceva ! Na, ca mai scosei un aforism. :))

Parerea mea este ca barbatul a fost lasat de Dumnezeu sa gandeasca pe termen lung. Demult de tot, pe vremea cand locuia in garsoniera confort patru impreuna cu consoarta si cei trei plozi, inainte de culcare el se gandea unde se va duce la vanatoare a doua zi, sau ca vine iarna si trebuie pus un bolovan la pestera. In schimb, grijile femeii erau cele imediate, cum ar fi plansetul copilului, oala de pe soba sau margelele din sertar.

Daca intrebi un barbat ce-si doreste (s-au facut sondaje in acest sens) iti va spune pe un ton grav: un loc de munca, o nevasta, o casa noua, sa treaca criza etc.
Daca intrebi o femeie, raspunsul ei va fi urmatorul: o pereche de pantofi, sa vina barbatul acasa cu flori sau sa dea cu aspiratorul, sa fie iubita, o pereche de silicoane (vezi raspunsul din emisiunea lui Gadea) etc.
Observati ca dorintele barbatului abordeaza teme cu bataie lunga, in schimb cele ale femeii exprima o necesitate imediata. Nu e nimic peiorativ in asta. Sunt desigur si exceptii ...

O alta mare greseala pe care o face un barbat, aici gasindu-si originea aproape toate conflictele, e sa creada ca o femeie isi doreste aceleasi lucruri ca si el.
Exista diferente, si nu de ieri de alaltaieri, ci de cand e lumea si pamantul, si asa va ramane in veci. E genetic ! Vezi aici.
Si mai e o chestie, o femeie nu va gandi niciodata ca un barbat. Un barbat analizeaza, cantareste si apoi ia decizia. Desigur, alt motiv de conflict.
O femeie, acum te va iubi cu tot ce are ea mai de pret, iar peste o ora va fi in stare sa-ti puna cianura in ceai. O femeie traieste momentul, si tot ce este legat de el este important.
N-o sa vezi niciodata o femeie ca va analiza si va pune in balanta bunele si relele. Decizia ei va fi doar una spontana. Poti sa-i pui zece ani aur la picioare, daca in ultimul ceas te-ai comportat ca un mitocan, te va parasi fara regret. Pe urma se va gandi, dar niciodata inainte de a face gestul, sau a te face "albie de porci". Ma rog, dupa firea, puterea de cuprindere si patologia fiecareia. :)

Barbati, vreti sa cuceriti o femeie ? E simplu ! Trageti-va un A8, un tol festiv si un buchet imens de flori, si va va cadea topita la picioare. Nu va faceti griji pentru a doua zi, si in niciun caz sa credeti ca va conta seara precedenta. E suficient sa va duceti la baie si sa uitati sa trageti apa, ca tot visul se va spulbera intr-o clipa. :)) Glumesc ! Sunt femei care sunt impresionate si de altceva, dar tot valori de moment raman.

Acum doi ani am facut greseala sa cred o femeie, cand mi-a spus ca nu vrea sa ma mai vada. Cat de adevarata e vorba: "Cand o femeie iti spune Nu, inseamna ca e Da !". :))

Ce frumoasa e viata ! Pacat ca e scurta ... :)

33 de comentarii:

pheideas spunea...

Nu am nicio intentie sa ma consider a-tot-cunoscator. Vreau doar sa fie o dezbatere interesanta, din care pot invata ceva ... de la femei, desigur. :)
Prin urmare, lamuriti-ma si pe mine, CE VOR FEMEILE ? :)

simonacratel spunea...

hahaha... Am ris la articolul asta, e simpatic.
Da, e cam complicat cu femeile, sau cu femeile pe care pari sa le placi tu...

pheideas spunea...

@theodora a raspuns pe pheideas.blogspot:

Doresc sa mentionez ca iubitul meu este perfect :) Lui nu i se poate reprosa nimic din lista care urmeaza. :)
Ce imi doresc eu, o femeie oarecare:
1. Nici intr-un caz silicoane. Imi doresc o casa, o masina si un serviciu stabil.
2. Sa vina naiba barbatul acasa (fara flori) dar macar sa ajunga odata.
3. Cand promite ceva sa se tina de cuvant. Sa nu mai fie ca “frunza in bataia vantului”.
4. Sa nu se mai aranjeze cate o ora inainte sa iasa din casa
5. Sa nu mai uite ca exist
6. Prietenii lui sa nu mai fie mai importanti decat mine
7. Daca pleaca dupa paine sa nu mai vina cu iaurt.
8. Sa nu mai plece sa plimbe pisica (noi nu avem pisica) de cate ori nu ii convine ceva
9. Sa nu mai sforaie atunci cand eu vreau sa dorm.
10. Sa acepte comunicarea. Cand nu ii place ceva sa spuna. Nu pot sa ii ghicesc gandurile.
11. Sa lase capacul la WC dupa ce iese din baie.
12. Cand vreau sa ii spun ceva sa nu mai urmareasca stirile la televizor. Eu sunt mai importanta decat stirile alea.
13. Sexul se face doar seara inainte de culcare, nu dimineata si nici intr-un caz noaptea.
14. Sa nu mai trebuiasca sa ne certam o saptamana ca sa schimbe un bec.
15. Sa nu ma mai oblige sa pot haine de culoare maro. Nu imi place maroul.
16. Sa inteleaga ca nu este normal sa acapareze simultan si televizorul si calculatorul.
17. Sa nu ma mai oblige sa ma uit la documentare unde leul mananca caprioara. Asta e sadism
18. Sa nu mai laude toate femeile pe care le cunoaste desi stie ca asta ma scoate din sarite.
19. Sa nu mai descopere ca nu ma mai ingijesc si dupa aceea sa ma intrebe de ce imi pun masca cu argila in fiecare seara. :(
20. Sa nu mai imi spuna ca ma iubeste doar cand este sub influenta bauturilor alcoolice.
21. Sa nu mai discute despre teoria relativitatii si despre gaurile negre atunci cand frigiderul nostru este gol si nu am platit intretinerea.

pheideas spunea...

@simona, da' tu ce barbati placi ? :))

Rontziki spunea...

E o oareşce contradicţie în ce povesteşti tu...dacă femeile îşi doresc stabilitate, siguranţă şi sunt preponderent interesate material (aşa reiese din postare), mi se pare că acestea sunt cele mai evidente lucruri ce pot fi spuse despre cineva care gândeşte în perspectivă, nu doar pentru moment...

O femeie care, în raport cu un bărbat, se va gândi doar la moment, nu şi la ziua de mâine, înseamnă o femeie care nu caută ceva anume, nu îl alege pentru stabilitate şi siguranţă, ci pur şi simplu îl iubeşte. Dar dacă am generaliza genul acesta de femeie, nu s-ar mai pupa cu ideea că femeia caută stabilitate şi siguranţă...iar dacă generalizăm această idee, atunci trebuie să admitem că femeia gândeşte mult mai în perspectivă şi mai cauzal decât un bărbat...

Nu prea înţeleg partea cu bold...da, o femeie nu va gândi ca un bărbat, de acord, dar, dacă spui că doar un bărbat analizează, cântăreşte şi ia decizia, e ca şi cum ai spune că o femeie nu numai că nu gândeşte ca un bărbat, dar nu gândeşte deloc. Diferenţa dintre cum ia decizia o femeie şi cum o ia un bărbat, nu o reprezintă faptul că unul analizează şi unul nu, ci faptul că femeia analizează atât datele, faptele, partea raţională a deciziei, cât şi ceea ce simte sau impactul emoţional al unei decizii asupra celorlalţi...Eroare mai mare decât să vezi deciziile femeilor ca fiind spontane, nu văd...

Pentru că de obicei femeile, majoritatea, au o putere de îndurare mai mare, e posibil ca anumite decizii să fie luate când se umple paharul şi să pară spontante sau bazate pe un mărunţiş, dar ele vor fi de fapt bazate pe nişte ani de mitocănii, ca în exemplul tău.

pheideas spunea...

@rontziki, imi cer scuze ca postarea mea a semanat a concluzie. In realitate, am vrut doar sa "scutur putin pomul" si sa furnizez o baza de dezbatere. :))
Cred ca inteleg esenta comentariului tau. La o prima vedere, de foarte multe ori un barbat este uimit de reactia si atitudinea unei femei, pentru ca el are un alt mod de rationare. De aici si "concluzia" mea ca femeile sunt altfel.
Cum ai spus si tu, femeile nu gandesc precum barbatii. Ele iau in considerare detalii pe care un barbat le ignora. Nu degeaba se spune ca "barbatii gandesc binar, iar femeile zecimal". :) Adica ele vad nuante si le trateaza cu maxima importanta.

Am sa dau un exemplu, cred eu, elocvent.
Candva eram pe un drum de munte cu masina. Am cedat locul la volan partenerei mele. La un moment dat intra intr-o depasire, in timp ce din fata venea un camion. Incep sa urlu ca bezmeticul "calc-o, ca vine ala !". Ce credeti ca a facut ea ? S-a intors indignata catre mine si mi-a spus "ce tipi asa la mine ?".

pheideas spunea...

Ce exemplu mai bun doriti, decat faptul ca postarea mea, in ochii unei femei, este extrem de subiectiva. Si sunt perfect de acord ! :)))

Rontziki spunea...

Pe mine bărbaţii m-au învăţat să nu urlu când sunt în dreapta, indiferent ce se întâmplă, pentru că poate ieşi ceva mai grav...Aşa că reacţia respectivei este de-a dreptul extraordinară, atât ca şi atitudine de indignare, cât şi ca dovadă de sânge rece...Nu cred că era vorba de o nuanţă sau de o chestie de emoţie, că dacă era aşa, se panica, îi tremurau picioarele şi nu mai primeai replică :)) De fapt, ea nu s-a pierdut, ci doar a fost indignată de comportamentul tău...

Vezi?! e important să ştii să intepretezi ce înseamnă reacţia unei femei, pornind de la reacţie, nu de la nişte concepţii generale...Ca să zic aşa, să pui mai multă bază pe particular, pe moment în sine, nu pe general, pe ce fac de obicei femeile, pentru că aşa, nu vei reuşi să înţelegi decât poate nişte trăsături generale similare ale femeilor, dar departe de a fi cele mai semnificative :)

pheideas spunea...

@rontziki, de acord ! :) Incerc de vreo douazeci de ani. Pana la 80 de ani cred ca voi reusi. :)))

Oana Marginean spunea...

Mi-a placut articolul! Mult! Eu sunt femeie si iti spun: o femeie isi doreste intotdeuna muulte, poate prea multe cand ea are impresia ca nu-si doreste aproape nimic. As putea sa vorbesc mult pe tema asta, sincer, nici eu nu inteleg femeile! :) Nu inteleg de exemplu, de ce isi pierd atat de mult timp cu niste chestii inutile cum ar fi invidia. Hai, ca asta e o alta tema, o las deoparte.
Am scris si eu in urma cu ceva timp despre barbati si femei:
http://grossomodoblog.blogspot.com/2009/11/despre-ei-si-despre-ele.html

pheideas spunea...

@grosso modo, deja am starnit furtuna in oceanul barbatilor. :)) Stiu ca am dezamagit multe femei, insa le rog sa accepte ca, totusi, sunt barbat. :)))

Oana Marginean spunea...

:)))

Armonia spunea...

Fain! O sa iti zic si eu ceva in calitate de femeie: cred ca mai intai ar trebui sa ne lamurim despre cum si ce gandeste un om ca individ, oricare ar fi fiind el. Apoi sa ne intrebam , oare barbatii sau femeile e bine sa fie pusi in tipare generale?
Dupa aceea putem sa ne intrebam si cum anume sporeste bunastarea sufletului nostru raspunsul, oricare va fi fiind el,la intrebarea "Ce-si doresc femeile?"
Mie una imi e greu sa stiu exact ce-mi doresc si cine sunt EU. Stiu cu certitudine insa sa raspund in urmatoarea situatie: daca mi s-ar spune "uite aici daca iti pui o dorinta ea ti se va implini si iti poate schimba cursul urmator al vietii", ei bine nu voi ezita sa raspund. In privinta dorintei pentru restul vietii STIU. Sincer imi e greu cu pantofii, margelele, fardurile si altele. Chiar ma incurca dorintele astea.
In rest, ce sa zic, gandesc doar de bine, si fac afirmatia in numele meu: habar nu am cum gandesc femeile, nici ce-si doresc ele, cu atat mai putin stiu despre barbati.

Si nu ma jenez sa afirm asta, caci e mult mister de rezolvat in interiorul meu, abia de-mi ajunge o viata.

La buna citire, si la buna inspiratie! O sa revin sa iti mai citesc posturile.

fly2sky spunea...

Pheideas, daca vrei sa afli ce-si doresc femeile, asa, la modul general..discutiile pot fi interminabile. Oricum dorintele femeilor au evoluat mult de la grijile imediate si preocuparile casnice, si la fel ca @pygmalion, consider ca incadrarea in tipare, barbatii sunt asa...femeile sunt asa..nu este destul de relevanta data fiind complexitatea umana, si mai mult, nu te vor ajuta sa cunosti o anumita femeie. Subscriu si la comentariul lui Rontziki, ce-ai scris in postarea asta contrazice intr-adevar ideile din alte postari unde spuneai ca barbatul e boem si femeile cauta stabilitatea materiala, inca o dovada ca incercarea de a gasi un numitor comun in ceea ce-si doresc femeile e sortita esecului. Se pot gasi tendinte, diferente in ce priveste modul de a gandi si structura barbatilor si femeilor exista..si revin cu ideea ca tocmai aceste diferente trebuie sa duca la o completare. Singuri nu ne simtim impliniti si toti ne cautam intr-un fel jumatatea. Asa, ca un sfat prietenesc, incearca sa intelegi numai o femeie si sa vezi ce-si doreste, nu incerca sa le intelegi pe toate..nu o sa reusesti :)))

fly2sky spunea...

Oricum, incercarea de a intelege femeile este laudabila, multi barbati nici macar nu-si bat capul cu asa ceva...preocupati fiind de a "gandi in perspectiva", de a se uita la meciuri si a iesi la bere, si alte asemenea preocupari "nobile" :))

fly2sky spunea...

Despre mine, incercand sa scurtez cat mai mult lista cu ce imi doresc, as spune ca de la un barbat intotdeauna mi-am dorit un partener de la care sa invat si care sa invete de la mine, care sa nu gandeasca numai in perspectiva si numai la el...ci sa-l preocupe si ceea ce imi doresc :). De fapt imi amintesc de un articol preluat la tine pe blog de la Tudor Chirila :)

Părăsită în România spunea...

Frumos articol. Voi fi cat se poate de scurta. Am avut ocazia sa vad o replica geniala intr-un film, care are mare legatura cu ceea ce ai dezbatut mai sus.
Un el punea aceeasi intrebare ca tine:
- ce-si doresc femeile?
Ea raspunde:
- iti vand un secret, dar promiti sa nu il dezvaluiesti nimanui. Nici ele nu stiu ce vor. Asta-i secretul.

Unknown spunea...

Hm, subictivismul tau se bazeaza pe experienta de viata si nu gresesti prea mult. Cam 90%din femei gandesc asa cum ai spus.Am cunoscuit femei care aveau o logica impecabila dar care nu tinea mai mult de trei zile (smile).
Dar mai e un aspect care nu trebuie neglijat.
Intr-o relatie stabila, femeia alaturi de barbat invata sa gandeasca si sa planifice totul pe termen lung. Totul e sa gasesti femeia potrivita modului tau de viata, sau sa te adaptezi modului de viata a femeii visurilor tale.

simonacratel spunea...

Pai mie-mi plac exact opusul barbatilor pe care-i injura toate femeile, dar nu se hotarasc sa se desparta de ei, si dupa ce se despart, isi iau niste copii fidele ale fostilor iubiti si continua sa zica ce porci sint barbatii.

Exista si femei rele, si barbati rai. Feminismul si misoginismul sint de mult depasite si ma plictisesc de moarte.

Oamenii sint complicati, si cu asta basta.

Dar stii cum ii trece feminismul urgent unei femei? Avind baiat. Cind ai baiat, in primul rind esti capabila sa recunosti in sfirsit ca baietii si fetel nu sint geali, nu vor fi egali si nici nu e normal sa fie egali. Sint chestii complementare, care se echilibreaza unii pe altii.

:)

el Cid spunea...

Nu vreau sa par rautacios, dar dupa ce am citit postarea ta am ajuns la concluzia ca nu cunosti femeile indeajuns. Mai intai intreaba-te ce-i o femeie si cum vezi tu o femeie, ca mai apoi sa-ti pui intrebarea: ce vor femeile? Subiectul a fost tratat cu usurinta, dintr-un punct de vedere misogin. Dar fiecare e liber sa-si spuna parerile...

pheideas spunea...

@el Cid, sunt de acord cu tine ! :)

pheideas spunea...

@Magic Storm, paradoxal, ai dreptate ! Desi postarea mea pare misogina, celor mai vehementi aparatori ai feminismului le spun ca nu au cunoscut femeile indeajuns. Desigur, postarea mea este extrem de subiectiva. Ca sa fiu 100% obiectiv, ar insemna sa-mi pun tocuri. :))

Stiti ce e iar paradoxal ? In afara de Theodora, nimeni nu a spus ce vor su adevarat femeile. :) Sa trag concluzia ca nici ele nu stiu ?

pheideas spunea...

Iar pe cei care m-au acuzat de misoginism, ii invit sa scrie o postare pe aceeasi tema. Voi scrie si eu una, gen "ce-si doresc femeile II", in care voi renunta la misoginism si subiectivism si voi intra in detalii. :)

Unknown spunea...

@Pheideas
=))
Mintea femeilor e plină de paradoxuri... Nu e aşa ??? Eu nu pot spune ce-şi doresc femeile... Eu, ca şi Teodora, pot spune cel mult ce mi-am dorit.
Murphy: "Natura mamă e de partea lucrurilor ascunse..."

el Cid spunea...

@Pheideas & All: aveti aici si aici doua postari despre "ce vor femeile"

simonacratel spunea...

Articolul tău nu este misogin. E simpatic, eu una am si ris, cum am spus mai sus.

pheideas spunea...

@Simona, daca nu ti s-a parut misogin, inseamna ca cel scris pe urma, pe blogul meu, e o oda inchinata femeii. :))

Anonim spunea...

@pheideas: Io am o întrebare care mă macină: Şi a călcat-o dom'le sau doar aţi avut noroc? :))

PîSî: De ce nu mai pot comenta cu numele meu care este?

pheideas spunea...

@sanctuarul, care e numele tau ? :)

pheideas spunea...

saturnianule, m-am lamurit ...
nu stiu de ce ... apari totusi in lista, la autori.

pheideas spunea...

Daca motivul iubirii e asa de neprihanit, de ce femeile cantaresc fiecare detaliu al potentialului partener ? :))

Aquamarine spunea...

neprihanit sau prihanit...care e acest motiv despre care vb?

Anonim spunea...

doar iubeste-le, nu incerca sa le intelegi :)